גרושה שקיימה יחסי אישות לאחר הגירושין עם אחר ואח"כ חזרה לגרוש

שאלה:

השאלה שלי כזאת:
מצד אחד אם גרוש וגרושה מקיימים יחסים הם חוזרים להיות נשואים.
מצד שני אם אחרי הגירושים האישה קיימה יחסים עם גבר אחר היא אסורה לגרוש שלה.
השאלה היא אם הזוג התגרש והאישה קיימה יחסים עם גבר אחרי הגירושים ולאחר מכן קיימה יחסים עם הגרוש שלה האם עדיין הזוג שהתגרש צריך להתגרש מחדש??

תשובה:

שלום רב,

אישה שהתגרשה ולא נישאה למישהו אחר מותרת לחזור לבעלה הראשון. כלומר, למרות שהיא קיימה יחסי אישות לאחר הגירושין עם מישהו אחר (באיסור) שלא במסגרת נישואין עם אחר היא מותרת לחזור לבעלה הראשון (שו"ע אבה"ע סי' י' סעי' א'). לכן, אם היא חזרה לחיות עם הגרוש שלה, בהחלט יש מקום להצריך אותם גט מחדש – כמובן בהתאם לנסיבות.