מגע עם אדם שעשה שינוי המין

שאלה:

שלום,

אני אישה שעובדת במשרד עורכי דין. גיליתי לאחרונה כי בעבודה יש אצלנו מישהי שהיא טרנסג'נדרית- קרי, היא גבר שהפך לאישה.
האם אני צריכה להתייחס אליה בתור אישה (ואז אפשר לדבר איתה באופן חופשי יותר) או בתור גבר ולשמור מרחק כמו מכל גבר אחר?
בעבר לא ידעתי את זה ובהתחלה יצא לי ללחוץ לה את היד, האם יש בעיה עם זה?
אשמח אם לא תפרסמו את השאלה או שיהיה לפחות בעילום שם

תשובה:

שלום רב

אין אפשרות על פי ההלכה לשנות מין, ויש לשמור ממנה את כל ההרחקות בין גבר לאשה. אלא שלחומרא יש לנהוג הרחקה גם לגבר אם הוא יכול להגיע על ידי המגע להרהורי עבירה וחשש איסור חלילה. ראה כאן כמה תשובות בענין זה.