זימון עם אפיקורסים

שאלה:

שלום,
האם מותר (ואולי חובה) לזמן כאשר בעל תשובה נקלע למצב בו הוא סועד בערב שבת עם משפחה, באופן שסה"כ בשולחן עוד שני גברים מלבדי, אבל שניהם מחללי שבת בפרהסיא וכופרים בעולם הבא ובתחיית המתים?
ומה הדין אם רק אחד הוא כזה?
כמו כן, האם יש נפקא מינא שונה כאשר מדובר בי ובשלושה או יותר גברים כנ"ל?

תשובה:

שלום רב,

במקרה כזה אין צורך לעשות איתם זימון.ראה במגן אברהם סי' קצט סק"א שמי שאינו קורא ק"ש אין מזמנים עליו. וראה במשנה ברורה שם סק"ב שמי שעובר עבירות בפרהסיה אין מזמנים עליו. וראה עוד בביאור הלכה שם. ובשו"ת בצל החכמה ח"ה סי' עח מה שכתב על זימון עם חילונים.