קשירת שרוכים לנשים / סדר לבישת הבגדים

שאלה:

שלום.
רציתי לדעת האם סדר לבישת הנעליים אצל בנות (ימין תחילה ואח"כ שמאל) זה חובה ממש גמורה או שרק עדיף לעשות כן משום מנהג טוב?
וכן מה בנוגע ללבישת שאר הבגדים עם השרוול?
תודה ויישר כוח עצום

תשובה:

שלום וברכה

יש שכתבו שאין הבדל בענין זה בין אנשים לנשים, מכך שהתורה החשיבה את השמאל לענין תפילין לומדים שהשמאל חשובה לענין קשירה, כך כתב הלבוש בסי' ב. ויש חולקים, והמיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

בשו"ת דבר יהושע ח"ב סי' קיא כתב שאין הבדל בין אנשים לנשים, ובס' הליכות שלמה פ"ב אות ב כתב שנשים אינן צריכות להקפיד על כך.

בכל בגד עם שרוולים יש ענין להקדים את הימין, ראה משנה ברורה סי' ב ס"ק ד.