פאה וענייני צניעות

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין ראיתי תשובה באתר בענין פאה שמותר כיון שיש קבוצת נשים יראות שמים מורחבת שנוהגת מותר אני שואל האם התשובה לא היתה אמורה להיות בסגנון שמותר כיון שזה מכסה את כל השערות ? 2 יש היום מכנסים של נשים שהם רחבות האם לכאורה כיון שזה של נשים אין בזה לא תלבש? 3עם פיטאם קבוצה נרחבת של יראות שמים תלבש סרט במקום כיסוי ראש האם יה? האם מותר להם כיון שזה מקובל בציבור ירא שמים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. אכן לבישת פאה מותרת בגלל שהיא מכסה את הראש, אבל זה לא מספיק, כי אם כל נשום ישראל היראות היו נמנעים מללבוש פאה מפאת צניעות, היה אסור ללבוש, וזה בדיוק מה שנקרא: דת יהודית ששם יש גדרי צניעות שאינם קשורים לכיסוי בלבד..

ב. איסור לא ילבש אין בזה משום שזה של נשים. אולם ודאי שאסור ללבוש את זה מפאת צניעות.

ג. אני לא כ"כ יודע על מה אתה מדבר, אבל באופן עקרוני התשובה היא כן. כמובן שאם זה מכסה את כל הראש. אבל אם חלק מהשיער מגולה זה כבר ענין של דת משה, ולא דת יהודית, ובדת משה אין משמעות למנהג.