קריאת ספרי ילדים גויים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מה נחשב היום ספר חיצוני? רק ספרי המינות כמו של דת זרה או גם ספרים של סיפורים וכדומה? כגון ספר לילדים ונער כמו הערי פוטער וכו'?

תשובה:

שלום וברכה

ספרים שיש בהם כפירה או דברי כיעור אסור בקריאה, ספרי שטויות מיותרים לגמרי ולא תורמים כלום לילדים, אבל אין בהם איסור. אבל כמובן עלינו כהורים מוטל לבדוק בשבע עיניים כל ספר שאין מקורו בקדושה שנכנס הביתה. ככלל כדאי מאוד להמנע מלהכניס כל ספר שלא נכתב על ידי אדם חרדי, בכך אתה מציב גבול מאוד ברור לילדים ואין חשש שיבואו לנסיונות, הילדים לא ממש מבינים את ההבדלים בין הספרים השונים, וכאשר הגבול בבית לא מספיק ברור זה מביא למכשולות.

חג שמח ורוב נחת.