תיקנתי את נזקי התאונה במוסך שאינו מורשה שלא בידיעת הניזק

שאלה:

היי שלום הרב תודה על התשובות הנפלאות

1. אני עשיתי תאונה עם הרכב והרסתי לרכב אחר את מוט ההגה והגלגל הקדמי הכול מרוסק אותו אישה רצתה שאני יתקן לה את הרכב במוסך מורשה אבל כיוון שזה מאוד יקר לקחתי את הרכב אל הערבים ותיקנתי אותו התאונה קרתה לפני בערך חצי שנה והרכב עובד כרגיל ללא תקלה קניתי חלקים טובים ושמתי לה האם יש פה דין גזל ואני צריך להגיד לה שאני יתן לה את ההפרש בין מוסך למורשה ללא מורשה או כיוון שתיקנתי לה את האוטו אני פטור כי תיקנתי את הנזק שעשיתי
2. נודע לי שחלק אחד שמו לה יד שניה אבל יד שניה באזור של השנתון של הרכב שלה נגיד הרכב שלה שנת 2011 החלק הוא מאותה שנה פשוט מרכב אחר האם נומר על הצד שבשאלה 1 אני פטור האם פה אני חייב למרות ששוב האוטו נוסע לה כבר חצי שנה בלי תקלות וכן המצב של החלק היה טוב כניראה טוב יותר מהחלק שלה
3. היא שאלה אותי אם זה מוסך מורשה ושיקרתי ועניתי כן האם הדין משתנה וכן היא ביקשה חשבונית ודחיתי אותה בטענה שהיא יכולה לתבוע אותי על סמך החשבונית ולכן לא נתתי לה האם אני חייב לומר לה שזה לא היה מוסך מורשה

תשובה:

שלום רב,

תשובה לשאלה 1. מעיקר הדין צריך לתקן במוסך מורשה, היות ובמוסך אינו מורשה מתגלות בעיות רבות.

במקרה שלך שכבר תיקנת ואין טענות מצד הניזק על תקלות שחוזרות ונשנות, אינך חייב לשלם את ההפרש, מאחר ותיקנת את הנזק.

תשובה לשאלה 2. מעיקר הדין אינך חייב לתקן בחלקים חדשים, אלא אתה יכול להביא חלקים יד שנייה בזהה לחלקים שניזוקו. ולכן במה שהבאת חלקים יד שנייה יצאת ידי חובתך לכתחילה.

תשובה לשאלה 3. מה שלא אמרת את האמת לא משנה את הדין, למרות שהיה אסור לך לשנות מדיבורך.

מועדים לשמחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שלא כתב הרב, שיש כאן חשש גזל גמור בגלל שהערבים גונבים רכבים בהתאם לצורך כלומר אתה היית צריך חלפים בשביל התיקון, הבאת את הרכב למוסך של ערבים, ברוב המקרים הערבים יגנבו (לא בעצמם אלא יזמינו מגנבי רכב) רכב בשנתון מקביל פחות או יותר, ועם החלקים שלו הם יתקנו את הרכב שאתה הבאת להם

  2. שלום רב,
    את צודקת בטענתך שהמוסכים האלו הינם מוחזקים כגנבים. אך גם ללא החשש הנ"ל יכול הניזק לדרוש תיקון במסך מורשה מאחר והתיקונים במוסכים הנ"ל הינם תיקונים מדומים ולא תיקונים אמיתיים, והמציאות תוכיח…
    השואל טען שהוא קנה את החלקים מיד שנייה, ולכן אין את חשש הגזל שהעלת.
    מועדים לשמחה. נפתלי בן חיים