הורדת שירים על ידי תוכנות מאתרים שלא נותנים להוריד

שאלה:

שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול לגבי אתרים הנותנים אפשרות להורדת שירים מכל מיני שרתים [שאינם שייכים להם] ששם נמצאים אותם השירים, או כשאני מסופק היכן מיקומם של השירים המיוצגים באתר, האם יש בכך עניין של גזל. וכן גם הורדה מיוטיוב שנעשית על ידי תוכנות שונות המורידות על ידי שימוש בשרת של יוטיוב.
[יש לציין שאני לא מתכווין לשאול מבחינת גזל מצד היוצרים של השיר אלא מבחינת השימוש בשרת]
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון אכן אסור לעשות שימוש בשרת בניגוד להסכמת בעלי השרת. אבל, בדרך כלל השרתים בבעלות גויים ואין איסור שואל שלא מדעת לגבי גויים.

מקורות:

עיין בשו"ת בצל החכמה ח"ג סי מח.