לקח בטעות מגבת ממלון והשתמש בו

לפני זמן רב התארחתי במלון לשבת ואחרי שבת שהגעתי לביתי גיליתי במזוודה מגבת של המלון המגבת כעת בביתי אך התבלתה ונעשה בה חור. כמו כן להחזיר אותה להם זה פרויקט מורכב ומתיש וכן המלון הוא בצפון רחוק מביתי. אם אני לא מחזיר להם אני לא יעבור על איסור?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עליך להתקשר למלון ולשלם להם בכרטיס אשראי על המגבת. כמובן מחיר של מגבת משומשת.

מקורות:

אין זה גניבה בשוגג שהרי השימוש היה במזיד ותלוי במחלוקת אם גנב שלא נשבע לשקר חייב להוליך למדי. מעצם הדין איני יודע אם מה שהמגבת התבלתה נחשב לשינוי השם ושינוי מעשה (אם הפכה ממגבת לסמרטוט או שנשאר מגבת באיכות ירודה), אבל ודאי שהמלון יסכים לקבל תשלום במקום המגבת עצמה ואפשר שאף מן הדין חייבים לעשות כן, שהרי אף לסוברים שמשום תקנת השבים אין חיוב להוליך למדי, מכל מקום מסתבר שאם ניתן לשלם בכרטיס אשראי, אין מקום לפטור מצד תקנת השבים ובלאו הכי לרוב הפוסקים חייבים להוליך למדי. עיין עלון המשפט גיליון 26 עמוד ג.