הסתכלות בציור של אישה

שאלה:

האם מותר להסתכל לשם הנאה על ציור של אישה, צנועה? על צילום לכאורה נראה שאסור, אבל אולי בציור זה שונה

תשובה:

שלום רב,

לשם הנאה ודאי שאסור, שהרי מן הסתם אין זה גרע מבגדי צבעונים של אישה שאסור להסתכל.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אדרבה, שם בסוגיה בע"ז כ: כתוב שאסור להסתכל בבגדי צבעונין רק במכיר בעליהן [של הבגדים], ואם כן יש מקום להתיר בנידון זה, שמדובר על ציור של אישה שכלל אינה קיימת במציאות

  2. המגיב לא הבין כלל את הדימוי; כמו שבגדי צבעונין מזכירים את האשה שלובשת אותם ואסורים מחמת זה, כך ציור אשה מזכיר אשה ואסור מחמת הרהור (אם איננה צנועה).