פגעתי עם הרכב בשער חשמלי

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה!

לפני זמן מסויים עשיתי רברס, ופגעתי בפינה בולטת לרחוב של שער חשמלי.[השער ממש נכנס לתחום המדרכה] , לא ראיתי שקרה נזק לשער, הדבר היחיד שקרה הוא שהוא יצא מהקיר שתומך בו ונפל. [אבל חשמלית לא קרה לו כלום] הסתכלתי על החיבור לקיר, וראיתי שם המון דבק וחיבורים כאלו ואחרים, אז הבנתי שאני לא הראשון שזה קורה לו. לאחר מספר שעות, ראיתי שחיברו את זה שוב, והכל תקין. האם הלכתית אני מחוייב לדווח על כך לאנשים שהשער שייך להם? [הבנתי שהם אנשים לא פשוטים…] בעצם, כמדומני, שלא היה כאן ממש נזק, כמו זמן קיבוע השער .
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם אכן השער עמד בתחום רה"ר ולא בתחום השייך לבעליו של השער החשמלי אתה פטור מלשלם כיון שהשער עומד שלא ברשות ולא הזקת בכוונה.