מדוע אישה נשואה שאין יודעים שהיא נשואה צריכה לכסות את ראשה

שאלה:

למה אשה נשואה שיוצאת לבד לרחוב (בלי בעלה) בלי לכסות את הראש עם שיער אסוף וגבר אחר שרואה אותה חושב שהיא בחורה רגילה זה עבירה?

תשובה:

שלום רב,

זה ממש לא משנה אם חושבים שהיא רווקה או נשואה. הסיבה שקבעו כך בנושאה בודאי שזה בגלל היותה אשת איש לכן החמירו בה הרבה יותר מרווקה, אבל לאחר שקבעו שעליה לכסות את שיער ראשה ודאי שזה ממש לא משנה מה סבורים האנשים ברחוב.