ברכת לחם מטוגן

שאלה:

שלום רב ,אם מספק מברכים מזונות על לחם מטוגן בשמן שהחתיכות קטנות מכזית(ספק אם טיגון נחשב כבישול, ובישול חתיכות לחם קטנות מכזית משנה את ברכתו למזונות אם הבנתי נכון)אז אם אכלתי שיעור שביעה אני מברך ברכת המזון כי זה ספק דאורייתא? תודה

תשובה:

שלום רב

לכאורה אתה צודק אבל יש לשים לב שזה מדבר על מקרה מאוד מסויים, שכן טיגון בשמן עמוק הוא ודאי בישול, וכן טיגון בשמן מועט מאוד שתכליתו רק שלא ידבק דינו כאפייה, כאן מדובר בטיגון שתכליתו לתת טעם של טיגון אבל זה מעט שמן [אולי זה המקרה הרגיל בעצם..]. מאכל כזה יש להמנע מלאכול שלא בסעודת פת כדי שלא להכנס לספק.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קסח סעי' י ומשנה ברורה שם.