נזק תוך כדי יציאה מחניה חסומה

שאלה:

שלום,
חניתי בחניה משותפת בחצר, במקום שרגילים לחנות בו. אחד השכנים חנה במקום שכמעט חסם אותי, שבדרך כלל לא רגילים לחנות בו, באופן שברור שאצטרך להתאמץ ולתמרן כדי לצאת.
כשרציתי לצאת, ראיתי שיש מקום צר מאוד, אבל אפשרי לצאת, ולכן לא קראתי לשכן, אלא יצאתי בזהירות.
הופתעתי מאוד לקבל אחרי זה טלפון מהשכן שלטענתו פגעתי בו בפגוש.
לטענתו אני צריך לשלם כי הייתי צריך לקרוא לו (הוא לרגע לא מתנצל על זה שחסם אותי).
אציין כי לא רשום במסמכי הבית המשותף כי פה חונים ופה לא, אבל בדרך כלל חונים איפה שאני חניתי, והמקום בו השכן חנה משמש ככניסה לחניה שבה חניתי. כדי לצאת הייתי צריך לעבור דרך שתי חניות אחרות שהיו פנויות, ואם הם לא היו פנויות היה ברור שהוא חוסם אותי.
האם אני חייב על הנזק? אציין שלא התכוונתי להזיק אותו, ובאמת חשבתי שיש לי מעבר.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שאתה מוגדר כברשות והוא חנה שלא ברשות והזקת אותו בלא כוונה אתה פטור על הנזק וראה חו"מ סי' שעט סעיף ד'.