חיי אישות בשעות היום

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני מטפלת זוגית ומינית, נמצאים אצלי כעת בטיפול זוג צעיר שנשוי 5 חודשים ועדיין לא הצליחו לקיים יחסי אישות תקינים.
כעת בתחילת טיפול ועלתה השאלה מה עושים בליל שבת למשל או לפעמים בערב אחר, שהבעל מאד מאד עייף וכבר לא מצליח לקיים יחסי אישות בצורה טובה.
האם מותר להם לקיים יחסים בשעות היום, ואם כן על מה עליהם להקפיד?
זה רלוונטי כעת לתקופה שבה הכל עוד חדש להם ומצריך ריכוז גבוה.
וכן הם ביקשו לדעת גם לטווח הארוך מה ההלכה אומרת בנושא זה כאשר קשה או כמעט ולא קורה בשעות הלילה.

תשובה:

שלום רב,

לגבי שבת זה קל יותר, בכף החיים הביא שאם לא קיימו יחסי אישות בליל שבת ניתן לעשות זאת בשבת בשעות היום. אולם צריך לעשות זאת באפילה לגבי שאר הערבים, אם זה נצרך למען הזוגיות ניתן להתחשב בכך בתקופה הזו.