הזיק פלאפון לא כשר

שאלה:

שלום כבוד הרב!
לפני השאלה אציין שאני מתחת לבר מצווה.

היני בעל פלא-פון לא כשר וחברי שלא ממש חיבבו ניפצו, כלומר על פניו הפלאפון מנופץ.
אני מציין שהפלאפון לפני היה מנופץ, ולפני גם לא ראו כלום במסך, דהיינו, שאני מדליק אני רואה במקום מסך קו אדום, בפועל יש לי מסך עם הודעות והכול, אך המסך לא מציג לי, הפלאפון היה שימושי כי זכרתי פחות או יותר איפה כל דבר נמצא וכך יכלתי להתקשר, לאחר הניפוץ לא יכלתי אלא לענות לשיחות בלבד.
אני בעז"ה קונה חדש לא כשר ואני לא בטוח שאשים בו סינון אך הוא יהיה מנותק מאינרנט. הפלאפון הישן עלה בסביבות 550 ש"ח. והבא בסביבות אותו מחיר. מה הדין? פטור או לא? לשלם? וכמה?

תשובה:

שלום רב,

המזיק חייב לשלם את מחירו של הפלאפון בשעה שהוא הזיק. כלומר, את השווי ששווה מכשיר משומש שאין לו מסך פעיל.