לספר להנהלת העיתון שהמפרסם רמאי

שאלה:

רציתי לשאול בעניין שמירת הלשון: אני גרפיקאית ומעמדת בעיתון. אני צריכה להכניס לעיתון מודעה של לקוח שאני יודעת בוודאות שהוא רמאי גדול. אינני יודעת אם בשירות הספציפי שהוא מציע במודעה ישנה רמאות, אך ברור שאף אדם לא רוצה ללכת לקבל שירות אצל רמאי. מה אני אמורה לעשות? מותר לי לומר להנהלת העיתון שהוא רמאי? (הוא שילם מראש על המודעה, כך שאין חשש שיגרם הפסד לעיתון). והאם אני אמורה להסכים לעמד את העיתון עם המודעה שלו?

תשובה:

שלום וברכה

מה שתגידי לא יעניין את הנהלת העיתון, כך שודאי אין טעם לומר להם שום דבר, ולגבי עצם הסיוע לו אין כל איסור, ראשית לא ברור שכאן יש רמאות, ושנית הסיוע כאן הוא מאוד מאוד עקיף [אגב לא הבנתי למה את חושבת שלא יגרם הפסד לעיתון, ברור שאם לא יפרסמו יצטרכו להחזיר לו את הכסף]. מה שסתם אין לך חשק לעמד את המודעה שלו זה מובן אבל אינני יודע כיצד תוכלי להשתמט מכך בלי לומר לשון הרע מיותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה על התשובה!
    מה שכתבתי שהוא שילם מראש, התכוונתי שאין חשש שהוא ירמה את העיתון ולא ישלם, ולכן אם אני מספרת להנהלת העיתון שהוא רמאי זה לא נועד בשביל להציל את העיתון עצמו מרמאותו.
    יישר כח.