הזמנה מחו"ל שבוטלה והגיעה בכל זאת

שאלה:

שלום,
כמה פעמים הזמנתי מוצר מאתר בחו"ל ולאחר זמן מה שהמוצר לא הגיע בדואר שלחתי להם תלונה והם בתגובה החזירו לי את הכסף. לאחר זמן מה המוצר הגיע, האם עלי לדווח זאת לאתר? יש לציין שאני לא יודע אם האתר שייך ליהודי או גוי אך מסתבר שהוא של גוי (קרה לי לדוגמא כאשר המוצר נשלח מסין) ומצד שני אולי יש שותפים יהודים.
מקרה נוסף קרה לי שאכן הודעתי לאתר והם בתגובה ענו לי שהם ישלחו לי הוראת תשלום חדשה על המוצר אבל זה נראה שהם פשוט שכחו לעשות זאת, האם אני צריך לפנות אליהם שוב?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בשני המקרים, אין חובה להשיב מיוזמה עצמית, כל עוד המוכר לא דורש זאת.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א ורמ"א סי' שמח סעיף ב.