השבת אבידה במחבט טניס שהושאר במגרש משחקים

שאלה:

לכבוד הרבנים,
מחבט טניס שנמצא במגרש האם מותר לשחק איתו בנתיים?
אם יש סבירות שבעל האבידה יחזור האם מותר להשאיר?
האם אשה שחוששת להשיב אבידה שמא יבוא בעל האבידה גבר לקבל אותה בביתה האם פטורה באופן זה משום צניעות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לשחק בו, אלא אם כן ידוע בוודאות שהשאירו אותו על דעת שאחרים ישתמשו (כגון שכך נהוג וידוע).

מותר להשאיר, מאחר וניתן להניח שבעל האבידה היה מעדיף שיעשו כן.

אם הגביהה כבר את האבידה, היא יכולה למסור אותו לידי גבר ירא שמים שישמור עליו וימסרנו לבעל האבידה שייתן סימנים.

מקורות:

מסתבר שאין איסור 'שומר שמסר לשומר' כאשר מוסרים אבידה לידי אדם הגון אחר, שהרי הבעלים מעולם לא גילו דעתם שסומכים על המוצא יותר מאשר על אדם אחר.