אדם שיסע כלב וגרם לפציעות

שאלה:

שלום
אם אדם זר שיסע בי כלב שנשך אותי במזיד או בשוגג ונותרתי עם פציעה האם הוא חייב עקרונית בבית דין פיצויים אם נגיד והייתה סמכות בידינו

תשובה:

שלום רב,

מדיני שמים הוא ודאי חייב ואם הכלב שלו הוא חייב בקרן חצי נזק קנס בדיני אדם רק שלא דנים אותו בזמן הזה בלי קבלת בעלי הדינים ועם קבלה בקניין נחלקו הפוסקים (ראה שער משפט סי' א' סק"א, חידושי הרי"ם סי' א' יב, אמרי בינה דיינים סי' ב) והעיקר שאם עשו קנין כדרך המתפשרים שמתחייבים ממון כפי הפשרה זה מועיל לכל השיטות.