ברכה על חטיף אנרגיה / חרקים בירקות עלים קטנים

שאלה:

שלום,

1. תותים/אוכמניות/פטל קפואים שמכינים מהם גלידה, וטוחנים אותם האם צריך לבדוק אותם לפני הטחינה? אם כן, איך בודקים?
2. מה מברכים ברכה אחרונה על חטיף אנרג'י (תערובת הדגנים מורכבת בעיקר מאורז מלא)? כמה בדיוק (חטיף גדול?) צריך לאכול כדי לברך ברכה אחרונה?
3. האם מספיק להשתמש במסננת לתה (כמו נפה) או שצריך להשרות בסבון את העשבים (נענע, לואיזה, מרווה וכו') לפני השימוש במסננת?

תשובה:

שלום וברכה

  1. פירות כאלו קפואים יש לרכוש רק מחברה שיש לה הכשר שזה בחזקת נקי מחרקים. תות שלא עבר טיפול מיוחד בגידולו, מוקפא יחד עם החרקים…
  2. אינני מכיר את החטיף, אבל נשמע שברכתו מזונות, וברכה אחרונה בורא נפשות [שיעור כזית הוא מעט יותר מקופסת גפרורים].
  3. מסופקני מאוד. סינון דרך בד צפוף עשוי להועיל, אבל בסתם מסננת החרקים עלולים לעבור. המלצה היא לרכוש מוצרים שמוחזקים כנקיים מחרקים, כשל חברת חסלט או עלי קטיף ואחרים. הרחיצה בסבון אינה יעילה בירקות עלים קטנים כמו אלו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. 1. חברת שופרסל, רשום על האריזה: כשר פרווה בהשגחת הרב אריה רלב"ג ובאישור הרבנות הראשית לישראל יש לבדוק היטב לפני השימוש (כמדומני, שבאריזת האוכמניות רשום מאושר רק לטחינה).
    כיצד בדיוק יש לבדוק לפני השימוש? הטחינה?
    3. שמעתי שיש מסננת תה באישור הבד"ץ, האם בנוסף לסינון דרכה צריך לבדוק את העלים?

    תודה רבה.

  2. חטיף אנרג'י. הרכיבים הם שוקלד חלב 32% תערובת דגנים 29% (מתוך זה 26% אורז מלא , קמח תירס, ו1% חיטה מלאה)
    הוא מכיל גם שברי אגוזים 4.7%
    ועוד חומרים שככל הנראה לא רלוונטים לברכה.
    לפ"ז מה הברכה?