ברכה אחרונה

שאלה:

אם אכלתי קצת פסטה ואחרי כמה דקות אכלתי שיעור כזית ללא קשר למה שאכלתי לפני אני מברך או לא? כי אם אני מחשיב את מה שאכלתי בהתחלה אז ה״זית״ הראשון שאכלתי היה תוך יותר מ7 וחצי דקות אבל אחרי זה אכלתי עוד כזית

תשובה:

שלום וברכה

ברכה אחרונה מחוייבת בכל אופן בו אדם אכל כזית בתוך כדי אכילת פרס – 4 דק', זה כלל לא משנה אם האכילה הזו היתה סמוכה לברכה הראשונה, או לא, ואף אם כלל לא בירך ברכה ראשונה הדין כך. זה שאדם לא בירך ברכה ראשונה אינו פוטר אותו מברכה אחרונה.