הכנסת שקית אשפה בשבת – ביטול כלי מהיכנו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר בשבת להשתמש בשקיות ניילון?
1. שקיות של 10 אג'?
2. שקיות "לסנדביצים" חתוכות (האריזה היא של 100 שקיות חתוכות. היינו, לא אני חתכתי) (היינו, לא היה בהם שימוש קודם, וזה דומה אולי לאיסור לנפח בלון אם לא ניפחו אותו כבר בעבר)
3. לצורך שימוש להכנסת אשפה וזריקה לפח.
4. לצורך אחסנה (היינו, זה נראה יותר תיקון כלי, מאשר "כלי גרוע" לאשפה)

פעם שמעתי שאסור, אבל בלינק הבא נראה לכאורה שמותר –
http://www.yeshiva.org.il/ask/38099

תודה רבה על התורה שאתם מרבים בישראל.

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור בכל הנ"ל ואסביר. שקית ריקה היא כלי איחסון שלם שאינו צריך כל תיקון נוסף, מה שאסרו לנפח בלון, הוא משום שהאויר שבתוכו הוא חלק מהשימוש בבלון, הבלון אינו כלי איחסון לאויר, אלא הוא והאויר יחד מרכיבים את המשחק הזה הנקרא בלון מנופח, ולכן יש בכך תיקון כלי. בנושא של הכנסת שקית חדשה לאשפה יש שעוררו אם אין בכך משום מבטל כלי מהיכנו, שכן עכשיו היא נעשית מוקצה ואסורה  בטלטול, אולם למעשה נהגו להתיר מחמת הסברא שכיון שזה מיועד לכך אין כאן ביטול כלי מהיכנו אלא אדרבה ניצולו ושימושו הראוי, ובפרט שהשימוש בה הוא חד פעמי, ראה ארחות שבת פרק יט סעי' שכז.

יום נעים.