כיסוי ראש לאשה "נשואה" עם נכרי

שאלה:

שלום וברכה
אשמח לדעת מקור לחייב או לפטור אשה בכיסוי ראש, במקרה שהיא חיה חיי אישות עם נכרי.
מצאתי בחוברת אור תורה, חלק שכ"ח, שנת תשנ"ה, עמוד תקפ"ו שמרן הרב וואזנר ז"ל פסק דאפילו לטבול לנדתה אסור לנו לייעץ לה.
תודה רבה
ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

בעודה נשואה לגוי מן הסתם לא כדאי לומר לה לשים כיסוי ראש כדי שלא לתת לה גושפנקא לנישואין אלו. אבל באופן עקרוני ניתן להציג את השאלה האם בכלל היא חייבת בכיסוי ראש או לא. שהרי נישואין אלו אין להם כל תוקף הלכתי. וא"כ היא פנויה, ופנויה אינה חייבת בכיסוי ראש. אולם יש לדעת שמאידך יש נידון בפסוקים (אבה"ע סי' כא) האם פנויה שנבעלה בזנות חייבת בכיסוי ראש או לא. ראה שם בבית שמואל ובבאר היטב בשם השבות יעקב, וראה עוד בהרחבה שם באוצר הפוסקים. אלא שהלכה למעשה אנו מקילים בזה כידוע. וכך כנראה יש לנהוג באישה זו.