מי משלם על פריצת דלת של אדם בספק סכנה

בס"ד,
אנו חבורה של בחורים, שרובם רווקים וחלק נשואים, ויש לנו בחבורה יהודי מבוגר, רווק, שגר בגפו, שיש לו עבר רפואי של אירועי לב.
במשך כמה ימים לא ענה לנו לטלפון, וחששנו מאוד שמא ח"ו קרה לו משהו. החלטנו להזמין פורץ לביתו מחשש שמא קרה לו משהו, (למעשה אז השיב לקריאות שלנו ואמר שלא היה זמין כי לא הרגיש טוב ולא יכל לגשת לטלפון).
הסתפקנו, אם היינו פורצים את הדלת, על מי היה מוטל לשלם את הכסף של הפריצה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לכאורה המבוגר פטור מלשלם על הוצאות הפריצה, אבל הנזק של הפריצה הוא עליו.

מקורות:

על הוצאות הפריצה אינו חייב כיון שלא נהנה. עיין שו"ע חו"מ סי' רסד סעיף ד. אבל, הפורצים פטורים על הנזק, כדין רודף להציל מהרודף ששבר כלים. עיין שם סי' שפ סעיף ג.