אדם שלא נימול האם הוא יהודי?

שאלה:

שלום

האם אדם שלא נימול לא נחשב יהודי? תודה

תשובה:

שלום רב

כל אדם שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי, אין לכך קשר למצות המילה. אכן חלקי נשמתו הגבוהים מגיעים אליו בברית המילה ולאחר מכן מתווספים בבר המצוה כידוע מדברי האר"י הק' בזה.

יהודים בכל הדורות מסרו נפש על מצוה זו יותר ממצוה אחרת, כי אכן היא מסמלת את הברית והחיבור בין עם ישראל לבורא עולם, כמו כן כתוב שאברהם אבינו עומד בשערי הגהנום ומציל מי שנימול ושמר בריתו, ועוד עאנינים רבים ועמוקים יש בזה מעבר למצוה עצמה, אך עצם יהדותו של אדם שאינו נימול אינה מוטלת בספק.

שבת שלום.