עבודה מול תפילה במניין

שאלה:

שלום. בחור ישיבה הנמצא בבין הזמנים- האם יכול לקבוע עבודה כאשר בעטיה הוא לא יוכל להתפלל מנחה ו/ או ערבית במניין? האם זה בנידונים שונים (כגון התדירות בה זה קורה, מידת הצורך בכסף וכו')- אשמח למקורות. תודה

תשובה:

שלום רב

לדעת הרבה פוסקים תפילה במנין היא חיוב גמור, ראה כאן, ולכן, לא יתכן לבטל לכתחילה דבר שאתה מחוייב בו ולחשוב שעל ידי כך יהיה לך סייעתא דשמיא בפרנסה… כמובן שאם המצב דחוק מאוד ואין מי שמפרנס אותך וזה הדבר היחיד שאתה מוצא ניתן לשקול לגופו של ענין בשעת הדחק כזו לסמוך על הסוברים שתפילה בציבור אינה חיוב ממש, אבל באופן נורמלי, הן מההיבט ההלכתי וכאמור והן מההיבט ההשקפתי, אין בכך טעם כלל.

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד שפע!