השכנים בנו על הגג והדוודים הוזקו ומתנערים מתשלום

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול על אודות שכנים משני צידי הבנין שבנו והרחיבו בגג כל אחד ברשותו יש לציין שהתחלת הבניה היתה לפני כניסתנו לבניין
במשך כל תקופת הבניה לא היו לנו מים חמים מהקולטים פנינו לחברה בדקו ואמרו זה כתוצאה מהאבק של הבניה בלית ברירה הדלקנו חימום חשמלי בכל אותה התקופה לאחר שהסתיימה הבניה ירדו גשמים והקולטים היו נקיים הזמנו שוב את החברה והתשובה היתה כי החוטים של המשאבה קרועים וזה לא באחריותם פניתי לקבלן והתשובה היתה דומה כשפניתי לשני הדיירים שבנו כל אחד מטיל את האשמה על השני שאלתי היא מי באמת אחראי למחדל ? ומי צריך לקחת אחריות לנזק שנגרם? (לאחרונה התפוצץ הצינור של הקולט מהחום הרב שלא יורד אלינו לדירה)

תשובה:

שלום רב,

אם הם בנו על הגג המשותף (רשום כשטח משותף) בסמיכות לדוודים מן הסתם הם קבלו שמירה על הדוודים מפני שאין להם רשות לבנות בגג משותף בלי לקבל שמירה על זה ולכן יש לתבוע אותם לד"ת