ביטול עסקה שבוצעה באינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב.
בטעות הזמנתי מהאינטרנט חפץ יקר בטעות ובשביל לבטל את העסקה המוכר(=חברה למכירות פומביות) דורש אלף (זה ממש הרבה בשבילי – כשליש מהכסף שיש לי ! (33%).)
המוכר לא שלח אלי את המוצר וההפסד היחיד שיש לו זה שהוא צריך לחכות חמישה ימים עד שהמוצר ימכר שוב (במכירה פומבית, כמו שקניתי)(סביר להניח שהמוצר ימכר באותו מחיר פחות או יותר).
יש לי שתי אפשרויות:
1 לשלם אלף שח (20% משווי המוצר) כמו שכתוב בתנאים של המוכר.
2 לא לתת לו את פרטי כרטיס האשראי שלי. זה מה שהמתווך(Ebay) הציע לי לעשות והוא אמר שאם המוכר יפתח נגדי תיק בגין אין תשלום הוא יחכה שהתיק ייסגר ואז ימחק אותו מהרישומים, כל זה בא להגיד שאפילו המתווך, שממנו קניתי!, מבין טעות שכזו וסולח לה.
ניסיתי לדבר עם המוכר אבל אין להם לב. כאמור המוכר יכול למכור את זה שנית בלי שום הפסד.
מה עלי לעשות? תודה רבה מראש
יכול להיות שאני צריך לשלם את האלף שקל ביומיים הקרובים,אולי.(לפי התנאים של המוכר). אז אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בכל מקרה אם הוא לא יכול על פי חוק לחייב אותך לקיים את העסקה גם על פי דין תורה הוא לא יכול כי לא היה פה שום קניין ובלי לתת מספר אשראי מסתבר שדרך האינטרנט זה גם לא סיטומתא וודאי אם גם על פי חוק אי אפשר לאכוף לקיים כזאת עסקה
כל מה שצריך להגיע לזה הוא כמובן במקרה שהמוכר יהודי