ביטול עסקת אשראי

שאלה:

רכשתי ספרייה בעסקת תשלומים. לאחר כחודש וחצי הגיעה אליי ספריה במידות אחרות מזו שהזמנתי ובצבע שונה. יצרתי קשר עם הבעלים וביקשתי להחליף לי למידות והצבע שהזמנתי. אמר שאין בעיה, ידאג לעשות זאת. משך חודשיים, הבן אדם מושך אותי, ומבטיח הבטחות בלי סוף. וקובע איתי שהיום יגיע המוביל ובסופו של דבר לא מגיע. ותמיד מוצא תירוץ.
החלטתי, להודיע לחברת האשראי שלא קיבלתי את ההזמנה שבהזמנתי, וביקשתי לעצור את הורדת התשלומים, לאחר שירד תשלום בודד עד כה. חברת האשראי עצרה. ודיווחה למוכר עצמו.

בינתיים, המוכר אינו יוצר איתי קשר, ונראה שלא אכפת לו מכל העניין.
היות ולי אין סבלנות להמשך להתנהל מולו, אני נוטה להישאר עם המוצר שהגיע, זאת בדלית ברירה, האם אני צריך להודיע לחברת האשראי לחדש את התשלומים? האם מותר לי להשתמש במוצר בינתיים עד אשר המוכר יתעורר?

תשובה:

שלום רב,

יש בעיה להשתמש במוצר ללא תשלום. אם את רוצה להשתמש בזה, עם כל עגמת הנפש עלייך להורות לחברת האשראי להמשיך את התשלומים.