האם ברכת אשר ברא צריכה מנין?

שאלה:

בעניין שבע ברכות, אני ספרדי, אנו נוהגים שלא לברך 7 ברכות אלא בבית חתנים, ואם זה לא בית חתנים נוהגים לברך רק אשר ברא, מה הדין אם אין מנייןן מברכים גם אשר ברא?

תשובה:

שלום רב,

דעת הרבה ראשונים שברכת אשר ברא אינו צריך עשרה וכך פסקו הרמב"ם והשו"ע אבה"ע סי' סב סעי' ד'. וראה עוד בשו"ת יביע אומר (אבה"ע ח"ג סי' יא אות ט' שהביא את כל שיטות הראשונים והפוסקים בזה. והמנהג כדעת רוב הפוסקים וכפי שפסק השו"ע שאין צריך אלא שלשה.