יש איסור לצייר צלב?

שאלה:

שלום כבוד הרב!
יש דמות שאני מאוד אוהבת ויש עליה צלב ורציתי לצייר אותה.זה מותר או שזה אסור בגלל הצלב??

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין צלב שאינו נעשה לעבודה זרה אין איסור להחזיק בבית ונראה שגם מותר מעיקר הדין לציירו, אבל הנפש היפה סולדת מכך מאוד! הרבה מאוד כפירה ושפיכות דמים ועבודה זרה כרוכים בסמל הזה, ויהודי צריך להרתע מלראות אותו ובודאי מלצייר אותו.

ידוע שמרן בעל הקהילות יעקב הקפיד שאפילו ארונות הספרים בביתו לא יצרו באופן מקרי צורה של צלב… אין צורך להקפיד עד כדי כך, אבל בטח לא כדאי לצייר זאת..

מקורות:

ראה שו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ סה.