ברכה על חמאת בוטנים

מה ברכת ממרח בוטנים.
תודה

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש לנו את ספק האחרונים בביאור דברי השו"ע בסי' רב סעי' ז, לגבי תמרים שמיעכן, שם הדגיש השו"ע שמדובר בתמרים שמיעכן ביד, ומכאן יש שדייקו שאם התמעכו במכונה, אף שממשן קיים, ברכתם שהכל. וכן דייק שם הנהר שלום ס"ק י. ולכן למעשה יש לברך שהכל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לק"י
    למה להסתפק אחר שכתוב בסימן רד ס"יא שעל חבושים מברך העץ ועל ורדים האדמה? ומיירי בטחונים ממש, כיעויין בבית יוסף.
    ספק זה הביא בשו"ת אור לציון, וכבר הרגיש בזה.

  2. ל*אברהם קרואני* אבל יותר נכון לדמות בוטנים לתמרים שמיעכן ולא לבשמים שהרי בשמים אין דרך אכליתן מצויה אלא על ידי כתישה אבל תמרים כן דרך אכילתן גם בלא מעיכה כמו בוטנים.