ערום כנגד ספרי קודש / צניעות בת בפני אמה

ע"פ הרב עובדיה זצ"ל,
1. האם מותר לבת להתפשט בפני האמא שלה?
2. האם לאחר המקלחת, מותר להתלבש בחדר ובו ספרי קודש שלא בתוך הספרייה?
3. האם לאשה נשואה מותר ללכת בגילוי ראש מול אחיה?
4. האם מותר לרווקה להסתפר ע"י אישה במספרה ובה יש גם ספר?

תשובה:

שלום רב

  1. אין איסור, אבל כמובן אין לעשות זאת אלא מחמת צורך רפואי וכדומה, ראה דיני צניעות בשו"ע סי' ב.
  2. אסור לעמוד בערווה מגולה כנגד ספרי קודש, כך מבואר במגן אברהם בסי’ מה ס”ק ב, אולם אם רק מחליפים את הבגדים העליונים אין בעיה.
  3. אסור.
  4. אין איסור, על הספר כמובן להמנע מלהביט בה כפי שהוא אסור להביט בפני כל אשה ברחוב, שלא בתנאים האמורים במשנה ברורה בסי' עה.