מהי הדעה הכי מחמירה לשיעור הפרשת חלה בברכה

שלום,

בת שלי שלומדת בסמינר בית יעקב, טוענת ששמעה ממורה שלה לגבי שיעור עיסה להתחחיב בוודאי בהפרשת חלה, שישנן דעות שכיום (איני יודע אם עקב שיעורין שקטנו, או עקב המרקם של הקמח/בצק, השונה ממה שהיה פעם) השיעור לצאת מידי כל ספק הינו 3 ק"ג, ולא 2.25 ק"ג כפי שמקובל.

האם יש רגליים לדבר?

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב

לא שמעתי על דעה כזו, המנהג הוא לפי החזון איש לברך על 2.250 ק"ג, וזו למיטב ידיעתי השיטה המחמירה ביותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1