צירוף בצקים להפרשת חלה / שיעור הפרשת חלה

אם אני רוצה לעשות בצק אחד מקילו קמח לבן ובצק שני מקמח מלא איך עושים על זה הפרשת חלה? תודה!

תשובה:

שלום רב

אם את מקפידה ששני הבצקים לא יתערבו הם אינם מצטרפים להפרשת חלה. ולכן, יש להפריש רק מהבצק של הקמח המלא, אלא שנחלקו הפוסקים אם מברכים על כמות כזו, מנהג העולם לברך מכמות של 1.66 ק"ג, אולם לדעת החזון איש לא מברכים אלא על 2.25 ק"ג.

מקורות:

כידוע לשיטת הגר"ח נאה שיעור הפרשת חלה הוא מ1.66 ק"ג, וכן היה המנהג, וכפי שהעידו מרן הגרש"ז אויערבאך ומרן הגרי"ש אלישיב (עי' קובץ תשובות ח"ג לגבי שיעור פירצה בעירוב) וכן הוראת מרן הגר"ש וואזנר שליט"א [כפי ששמעתי מתלמידו הגרי"מ שטרן שליט"א] כיון שכך היה המנהג, ועי' ספר שיעורין של תורה למרן הגרי"י קנייבסקי שפלפל מדוע כך היה המנהג, אמנם ידועה שיטת החזון איש שצריך לברכה שיעור של 2.25 ק"ג, ויש מחמירים עוד יותר שצריך שיהיה דחוס ואז שיעורו 2.75 ק"ג, אך כאמור המנהג לברך כבר מ1.66.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה ההגדרה של "מקפידה ששני הבצקים לא יתערבו" האם שלא יגעו אפי' ולכן אם לא מקפידה שיגעו אחד בשני מצטרפים ומפרישים עם ברכה למרות שמקפידה שלא יתערבו לגמרי או עצם זה שמקפידה שלא יתערבו לגמרי זה כבר פוטר מחלה למרות שלא אכפת לה שיגעו אחד בשני ואפי' ידבק קצת במקום המגע? תודה!