הפרשת חלה מעיסה שדעתו לחלקה

שלום וברכה
אדם מכין בצק מ5 קילו קמח. אח״כ הוא מחלק אותו לשתיים. מחצי אחד הוא עושה עוגיות. אבל לחצי שני הוא מוסיף קצת קמח סובין ומגלגל הכל ביחד ואח״כ אופה לחם.
מתי במקרה כזה הכי נכון להפריש חלה? אולי יש כמה אפשרויות?

תודה

תשובה:

שלום רב

במקרה הזה, כיון שבשתי העיסות יש לו שיעור חלה בברכה [אמנם לדעת החזון איש זה מצומצם] לדעתי יחלק לשנים לא מדוייק, אלא אחד מעט יותר גדול [כדי שלא יכנס לספק ברכה] יוסיף את הסובין לאחד, ויברך ויפריש מהגדול יותר ומיד אחר כך מהקטן, כדי שהברכה תחול על שתי העיסות, ובאופן זה הוא לא נכנס לשום שאלה של על מנת לחלק ושיעור הברכה וכו' וכו', הכל נעשה כדת וכדין.