לתת צידה לדרך בשבת למחלל שבת שנוסע בעיצומה של השבת

שבוע טוב.
אם אחי בא אלינו בשבת (נוסע) ואמא שלי מביאה לו צידה שיהיה לו מה לאכול וזה בשבת. אמא שלי עושה עבירה?

תשובה:

שלום רב,

אם היא מכינה לו אוכל והוא מחליט לקחת את זה איתו בשבת, לאמא אין בעיה. אולם אם היא מכינה לו צידה לדרך שזה ברור שהוא לוקח איתו. זה בעיה, משום שהוא עובר בזה על איסור הוצאה. אם הוא נוסע למקום שאין בו עירוב (לדוגמא, מחוץ לעיר). לכן יש בעיה לעשות זאת, או מצד לפני עיוור או מצד מסייע לדבר עבירה. זה לא מוחלט שיש בזה איסורים אלו, ואולי לא לפי כל השיטות. אבל באופן עקרוני, יש בעיה לעשות זאת.