אכילת הסימנים בליל ראש השנה

בס"ד
שלום רב
מהם סימני ראש השנה (מאכלים סמליים ) ?
למנהג האשכנזים .
והאם מותר לשים על שולחן החג רק גרעיני רימון ללא רימון שלם ?
בנוסף , האם מותר לאכול שעועית לבנה ברוטב עגבניות ( קופסת שימורים) במקום שעועית ירוקה ?
וכמה צריך לטעום מראש של דג בליל ראש השנה ?
האם סדר ליל ראש השנה נערך פעמיים אותו הדבר בשני הלילות ? והאם צריך את כל סימני החג בשתי הסעודות ? האם צריך לערוך שולחן עם סימני החג גם בבוקר ?
בנוסף, האם בשתי הלילות טובלים את החלה בדבש ולא במלח בברכת המוציא מייד לאחר הקידוש ?
בדרך כלל מקובל לאכול חלות עגולות בראש השנה . האם אפשר להשתמש בחלות קלועות רגילות כמו בשבת ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

ראשית צריך לדעת שאלו מנהגים ולא חובה, כך שאם אין לך וקשה למצוא, אין בעיה.

אין כל בעיה לשים גרגירי רימון, מדוע לשים שלם דוקא?

אין כזה דבר שעועית ירוקה, המנהג הוא אכילת רוביא, ויש לבדוק היטב מתולעים על ידי השרייה במים חמים כמה שעות וכו' כמו בדיקת שעועית.

מספיק לטעום טיפה. וגם שוב זה לא חובה.

יש נוהגים רק בלילה הראשון ויש נוהגים בשני הלילות. המטה אפרים ומנהג החת”ס ותלמידיו נהגו לאכול, ואולם בבני יששכר ובאשל אברהם (בוטשאטש) כתבו שלא לאכול בליל ב’ של ר”ה. במטה אפרים כתב שיש נוהגים לאכול גם ביום, אבל לא שמעתי שיש מי שנוהג כך היום.

טובלים בדבש בכל סעודות ראש השנה, וגם בערב יום הכיפורים.

אין צורך בחלות עגולות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. די בטבילה בדבש, לגבי שבת שובה יש מנהגים שונים. בקהילות חסידיות יש שנהגו לטבול בדבש עד הושענא רבה, ויש שאף הפליגו עד שבת בראשית. עכ"פ אין בזה הלכה עשי כרצונך.