הגשת מאכל לאדם שאינו מברך

שלום השאלה כשרוצים לכבד מישהוא בעוגה או כיבוד אחר האדם לא מברך לפעמים זה אורח או עוזרת בית שאים נציע להם כיבוד לא יברכו וגם אים כן לא ישימו כיסוי ראש מה עושים לא נעים שיש לנו עוזרת בית אבל היא לא תשים כיסוי ותברך

תשובה:

שלום רב

כאשר מדובר במישהו שהנימוס מחייב להגיש לו כיבוד, כמו עוזרת בית או פועל שבא הביתה או סתם אורח, מותר להגיש את הכיבוד, גם אם לא יברך, כדי שלא יבואו לידי איבה.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת שלמה ח”א סי’ לה, וכדבריו בשו”ת שבט הלוי ח”ד סי’ יז ובח”ב סי’ קלח, וע”ע שו”ת שבט הקהתי ח”ד סי’ שכט.