האם מותר ללמד תפירה מי שהולכת לתפור בגדים שאינם צנועים

האם אשתי יכולה ללמד תפירה לחילוניות כשהן רוצות לתפור גופיות ערב,שמלות מיני …?

תשובה:

שלום רב,

אין בזה בעיה של לפני עיוור לא תתן מכשול, ממילא הם יכולים ללמוד במקומות אחרים. וגם עצם הלימוד או התפירה אינו איסור. האיסור הוא הלבישה, וזה אתה לא מונע כלל, תמיד ניתן להשיג בגדים כאלה ואפילו מגויים. וגם לא איסור מסייע לדבר עבירה. איסור מסייע זה רק באופן שהוא מסייע לעבירה באופן ישיב, כאן, זה בקושי עקיף… עי’ בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”א סי’ עב. וראה עוד מה שכתב שם לגבי איסור מסייע לדבר עבירה.