מתביישת לבקש צדקה

ב"ה
שלום כבוד הרב
אשה שכרגע אין לה מספיק הכנסות ומאד מתביישת לבקש צדקה , מה יכולה לעשות כאשר עובר ימים וצריך לשלם שכירות ,אוכל תודה

תשובה:

שלום רב,

באמת קשה לי מה לומר. המציאות הזו שאנשים מתביישים לבקש צדקה זה טבעי לגמרי, וכבר מוזכר בפוסקים הרבה שיש לעשיר לרדוף אחר הזקוק לצדקה משום שהזקוק לצדקה מתבייש לבקש. יתרה מזו, הרי כידוע יש שני דרגות בעני, יש עני ויש אביון שהוא יותר גרוע מעני. ובכל זאת יש שאומרים שאם העני מתבייש לבקש צדקה, יש להקדים לתת לו ולא לאביון למרות שמצבו גרוע יותר. משום שהמצב הזה שלא מבקשים הוא לא טוב… (ראה אורח משפט סוף סי' טו וראה עוד באהבת חסד ח"א סי' ו' בנתיב החסד).

בשכונות החרדיות בדרך כלל יש "קופה של צדקה" שיש אחראי שהוא הממונה לתת לנזקקים עזרה. והוא ורק הוא יודע את מצבם של הנזקקים, לכן אם את גרה בשכונה כזו, עשי מאמץ, פעם אחד, ותאמרי לאחראי מה מצבך.

גם אנו באתר נעשה את חלקנו, ואם יהיה מישהו מהקוראים שירצו לסייע, ודאי נשמח להעביר לך.

הרבה הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עצה- שתחפש ביד2, יש שם דירות בחינם לנשים, תמורת עזרה קלה בבית, או מבוגרת שלא רוצה לישון לבד וכו' וכו', או אפילו סתם במחיר סימלי בלי עזרה בכלל.
    ספציפית לגבי החודש הזה, אם הרב יוכל לוודא מולה שלא מדובר בהונאה, אז, בע"ה, ישלח לי למייל כמה חסר לה לסגור את החודש וה' יעזור.