לשון הרע על אדם שפוגע בילדים

האם מותר לפרסם שם של אדם שעשה מעשים מגונים בילדים לפני 15 שנה בערך האם יש בזה דין לשון הרע או שצריך לפרסם כדי שיזהרו ממנו חשוב לי להדגיש שהיום לא ידוע עם הוא מסוכן לציבור או לא ?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני ודאי שאם הוא לא מסוכן היום לציבור ודאי שאסור לספר לאף אחד את מה שהוא עשה בעבר. אולם חוששני שאתם פשוט שוגים. אדם כזה ככל הנראה הוא מסוכן לציבור ומסוכן לילדים. ולא רק שצריכים להזהיר אחרים, גם צריכים לערב את הרשויות שיטפלו במקרה הזה. אני מבין שזה מרתיע לשים אדם מאחורי סורג ובריח. אולם הפגיעה בילדים באופן הזה לפעמים היא ממש אנושה, וחייבים למנוע את זה בכל מחיר. אתם ודאי יכולים להתייעץ עם מישהו שאתם מכירים וסוכמים עליו, אבל זו דעתי. (אלא אם כן אתם בטוחים שהוא חדל לגמרי ולא עוסק בזה יותר, ואני בטוח שיהיו אחרים שיאמרו לכם אחרת, שלעולם אסור לקחת סיכון בפגיעה בילדים).