הכנסת חפצים לדירה ללא מזוזה

שלום רב, עברנו לדירה חדשה שכורה,
המזוזות שלנו יגיעו עוד מס ימים ואיננו מתכוונים לישון עד אז בבית.
האם אפשר לסדר את החפצים בתוך הדירה ולעצב את הבית. על אף שעדיין אין מזוזה?
כמובן, בעז"ה נעבור לישון לגמרי רק כאשר המזוזות יהיו במקומן.

תשובה:

שלום רב

למעשה בענין זה נחלקו הדעות: יש סוברים, שכיון ש"בית האוצר" – מחסן חייב במזוזה, גם במקרה שלכם חיוב מזוזה חל ברגע שהבית משמש כבר לאיחסון החפצים. אולם אחרים חולקים וסוברים שכיון שהבית מיועד למגורים ולא למחסן אין צורך לקבוע עד שנכנסים לגור בדירה, המיקל לסמוך על דעה זו יש לו על מה שיסמוך, אולם יותר מהודר אם זה אפשרי לצאת כל הדעות לעשות שם איזה תשמיש של דיור קבוע כמו אכילה קבועה ולהתחייב כבר במזוזה, ודי בסעודה קבועה אחת.

בהצלחה רבה וישוב טוב!

מקורות:

הדעה הראשונה: שו"ת הרי בשמים מהדו"ת סי' ריט, אפיקי מגינים או"ח סי' כא, הר צבי יו"ד סי' רלה, ארחות רבינו ח"ג עמ' קעא בשם החזון איש. וכ"כ בס' חופה וקידושין סי' סט בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, ובתשובות והנהגות ח"ב סי' תקמד. דעה שניה: רבבות אפרים ח"ב סי' כט בשם הגר"מ פיינשטין, על פי המגן אברהם סי' יט ס"ק א, ומקדש מעט סי' רפה ס"ק ג, שו"ת דבר יהושע ח"ג סי' נא, שו"ת אבני ישפה ח"ב סי' פ. על הרצון לצאת ידי כל הדעות ראה ארחות רבינו שם ותשובות והנהגות שם, שאם יאכל סעודת קבע אחת – ודאי חייב במזוזות בברכה.