מי משלם את הנזק כתוצאה מנזילה בדירה

נזילה בדירה
דייר אחד בבניין רב קומות שיש לו בלבד נזילה מגשם בביתו על ידי נפילה של פסיפס מחזית בקיר חיצוני
והנה אף שהחוק הוא שהקירות בבתים משותפים הם קירות משותפים אולם הנזק הוא בלעדי איליו ועל פי הלכה בסימן קסא רק מי שניזוק ונהנה מאיטם הקיר הוא צריך לתקן החוק לא ברור בנזק מזערי שלא משנה את צורת הבניין האם כל השכנים צריגכים להשתתף או שנאמר שבזה עדיין אין מנהג, היות והרב דרברמדיקר בספרו החדש וועד בית כתב שרק הדייר צרי לשלם והרב נפתלי נוסבוים כתב באחד העלונים שכולם צריכים להשתתף אני שואל ורוצה תשובה בכתב מבית דינכם שבמקום ספק מנהג חוזר ההלכה
ושאלה דומה היא בתוספת בני' שנעשתה ולא מתחילת הבני' והנזילה נעשתה בתוספת החדשה
בברכה

תשובה:

שלום רב,

במקרה שלך יש חיוב על כל הדיירים להתקין פסיפס חדש.

מכיוון שהקירות החיצוניים והשלד בבניין הם רכוש משותף לכל דיירי הבניין, כל אחד מדיירי הבניין מחויב להעמיד את חלקו בהם וכמו שהדייר הניזוק מעמיד את האבנים שמגנים על דירות אחרות מנזילות וכד' חייבים כולם להעמיד גם לו.  הדברים שראית בספר  אינם נוגעים לשאלה שלך כי שם מדובר באיטום נוסף  וגם בזה ודאי שאם כבר קרה בבניין הזה ששילמו הדיירים על איטום הקירות אי אפשר פתאום לשנות כיון שאותו דייר הניזוק כבר שילם על איטום לצורך הדיירים האחרים ודאי שכולם התחייבו בתמורה שכשיהיה בכך צורך ידאגו גם לאיטום שלו.