הנאה מכסף שהרויחו אותו בשבת

שלום.
יש לי בן משפחה שלצערי אינו שומר שבת,ויש לו עסק שפתוח בשבת,לאחרונה הוא החליט לתת לי עזרה כלכלית כל יום סכום קבוע מהעסק,והוא מעוניין לתת לי גם על יום שבת ולטענתו זה על מוצ"ש ולא על השבת,האם מותר לי לקבל את הכסף הזה?

תשובה:

שלום רב

אין בכסף הזה בעיה של שכר שבת, אתה לא משתכר ממה הוא מרויח אלא מקבל מתנה מכסף השייך לו, יש לחשוב סתם מבחינת הענין של קידוש ה' והרצון להראות מורת רוח מחילול השבת, לומר לו שאתה לא רוצה לקבל על יום השבת כלום, אבל שוב אין זה חיוב אלא לפי הרגשתך. מצד הדין אין כאן כל בעיה בכסף, בפרט שאתה לא מקבל לפי רווחים אלא סכום קבוע כל יום.

שלא נדע צער!