מכירת דלק למשאית המובילה בשר טרף

האם מותר למכור דלק ליהודי חילוני אשר מוכר בשר לא כשר ומוביל זאת במשאיות שיקבלו את הדלק

תשובה:

שלום רב

אין איסור למכור לו דלק, היות ולא בהכרח הוא משתמש בו דוקא לצורך זה, ראה כאן דברי האגרות משה לגבי השכרת אולם לאירוע מעורב שיכולים להשתמש בו גם לדברים אחרים, אף שאתה יודע את כוונתו של השוכר, וכן האיסור אינו ישיר, שכן האיסור אינו בעצם המכירה אלא באכילת הבשר, והוא הרי יכול לקנות דלק במקום אחר, כך שלא מדובר בענין לפני עיור לא תתן מכשול דאורייתא אלא באיסור מסייע לדבר עבירה דרבנן, וגם יש בכך הפסד כספי. ומלבד זאת אינני בטוח שעל פי חוק ניתן להחליט לא למכור דלק לאדם מסויים, שהרי הזכיון מותנה בכך שאתה מספק דלק למעונינים, כך שאתה אנוס, וראה עוד כאן וכאן מקורות בהרחבה.