חלוקת עיתון אסור – מסייע לדבר עבירה

ברצוני לדעת אני עובד בחלוקת עיתון מקור ראשון עיתון שמיועד לציבור הדתי לאומי בעתון זה מתפרסמים לפעמים מאמרים שאינם לפי דעת התורה והיהדות (לדעתי) וכן לפעמים יש תמונות של נשים לא ככ צנועות ברצוני לדעת האם אני יכול לחלקו או לא בתודה מראש!!

תשובה:

שלום רב.

כיון שאתה מתפרנס מחלוקת העיתון ואם תמנע מכך יגרם לך הפסד, ניתן להקל, כיון שחלוקת העיתון בלאו הכי אינה תלויה בך, ואם תתפטר מהעבודה הם לבטח ימצאו קופצים רבים שיעשו זאת במקומך.

מקורות:

על מקור דין זה בהרחבה ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרב/הרבנים שליט"א שלו' וברכה,
    אבל האם בשאלה זו בחלוקת עיתון כזה וכן בשאלה על חלוקת עיתון חילוני לא לוקחים בחשבון את ההיבט של חילול השם שנגרם על ידי חלוקת עיתונים מסוג זה?

  2. אכן, הערה נכונה מאוד, כאשר קיים חשש כזה יש להמנע לגמרי. ובכלל לא נראה לי שבורא עולם ישלח ליהודי את הפרנסה על ידי דבר מתועב כל כך…. אני הייתי בורח כמו מאש.