לשון הרע על גוי

האם מותר להגיד לשון הרע על גויים?

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לשון הרע על גוי. החפץ חיים כתב כמה מקומות שמי שיצא מכלל "עמיתך" (לדוגמא, גוי) אין עליו איסור לשון הרע (הלכות לשון הרע כלל ח’ סעיף ה’, בסוף כלל ט’ הלכות רכילות).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני גר צדק, ולפעמים אני מוצא את עצמי במצבים שבהם ההורים שלי מדברים לשון הרע על יהודים.
    אני מצדי, מנסה להסביר שזה אסור, כדי שע"י כך אולי ימנע לשון הרע על יהודי וגם אני לא אשמע זאת.

    האם בכלל גוי נתבע בבית דין של מעלה שדיבר רע על יהודי?

  2. מסתבר שאין איסור לשון הרע לגוי, אבל סתם יש בענין זה בעיה של חילול ה', כדאי ללמד זכות בפניהם על עם ישראל, אבל כמובן במידת האפשר ולגמרי בלי לחץ…