מדחום דיגיטלי בשבת

הם מותר לי למדוד לתינוק חולה חום בשבת עם מדחום דיגיטלי מאחר ומדחום כספית לוקח כ10 דק לתשובה אמיתית וכל הזמן הזה הילד צווח מכאבים וחוסר נוחות.

תשובה:

שלום רב

הפעלת מכשיר חשמלי מכל סוג שהוא עשויה להיות מלאכה דאורייתא [כך הוא לדעת החזון איש] ואין להשתמש בו בשבת. עשר דק' נראה לי מוגזם, ומכל מקום לא ניתן להתיר את השימוש בו מחמת חוסר נוחות. צריך להשתדל להסיח את דעתו תוך כדי וכו'…